menu
  • Veilig online betalen
  • Gratis levering vanaf €40
  • Voor 16u besteld, morgen geleverd
  • Klantenservice bereikbaar 9u - 12u en 13u - 18u
0

Gebruikerslogin

FAQ

Algemeen

Hoe begin ik met de elektronische sigaret?

Hier hebben we een leuke tutorial voor geschreven, inclusief een video waar een van onze medewerkers je alles piekfijn uitlegt.

Kan de e-sigaret me helpen met het stoppen met roken?

De e-sigaret is zeker en vast een goed hulpmiddel om te stoppen met roken. Net zoals bij de tabakssigaret inhaleert u damp (eventueel met nicotine), maar dan zonder de schadelijke stoffen zoals teer, koolstofmonoxide, ... . Door het nicotine-gehalte geleidelijk aan af te bouwen, kan je je e-sigaret makkelijk aan de kant leggen. Er zijn echter ook mensen die beslissen om lekker verder te dampen omdat het toch vele malen gezonder is als de tabakssigaret.

Mag ik een elektrische sigaret roken waar een normale sigaret verboden is?

Jammer genoeg is dit in België momenteel nog niet toegelaten. In Nederland daarentegen is de wetgeving reeds veranderd en mag je je elektrische sigaret gebruiken op alle openbare plaatsen zoals restaurants, cafés, enzovoorts. Heerlijk toch?

Hoe onderhoud ik mijn elektronische sigaret?

Wij raden aan om je verdamper eenmaal in de 2 à 3 weken te reinigen. Je kan jouw verdamper gewoon uit elkaar draaien en onder stromend heet water afspoelen. Droog daarna alle delen goed af; vooral de basis die in contact komt met de batterij. Let op: als je de coil nog wilt gebruiken, mag je deze niet in contact laten komen met water. De batterij kan je simpel reinigen met een vochtig doekje.

Wat is het verschil tussen een eGo- en 510 aansluiting?

eGo en 510 zijn twee verschillende schroefdraden. Bij een batterij is een eGo-schroefdraad de buitenste schroefdraad terwijl de 510-aansluiting de binnenste schroefdraad is. Er zijn verschillende batterijen die beide schroefdraden hebben. Verdampers daarentegen hebben vaak maar 1 van de twee aansluitingen. TIP: Als je verdamper een 510 aansluiting heeft en je batterij over beide aansluitingen beschikt, dan kan je je verdamper wel op je batterij aansluiten maar je zal best een eGo beautyring aanschaffen om het mooi af te werken.

E-Liquids

Waaruit is een e-liquid opgebouwd?

Een e-liquid is opgebouwd uit de volgende componenten: PG (Propyleen Glycol), VG (Vegetable Glycerine), aroma's, (eventueel) gedemineraliseerd water en (eventueel) nicotine. Zowel PG als VG zijn plantaardige producten en zorgen voor de dampproductie van de elektronische sigaret. De PG zorgt tevens voor de smaakoverdracht en de kenmerkende gier (ook wel keelhit genoemd). De VG daarentegen geeft een vollere damp en zwakt de scherpe smaak van de PG wat af. We hebben verschillende merken e-liquids met elk hun eigen PG/VG verhouding. 

Zit er in iedere e-liquid nicotine?

Niet persé, al onze e-liquids zijn ook verkrijgbaar zonder nicotine.

Welk nicotinegehalte kan ik best nemen?

Als je pas start met elektronisch roken kan je jouw rookgedrag als maatstaf gebruiken om het nicotine gehalte van je e-liquid te bepalen. Als je een pakje (+- 20 stuks) gewone sigaretten per dag rookt, staat dit ongeveer gelijk met 12mg nicotine. Het belangrijkste is echter dat je voldoening haalt uit het roken van je elektronische sigaret. Moest je toch nog twijfelen, contacteer dan onze klantenservice voor advies op maat.

We hebben 4 nicotinegehaltes:
- 0mg : nicotine vrij
- 6mg : lichte sigaret
- 11/12mg : gewone sigaret
- 16/18mg : zware sigaret

Kan ik verschillende e-liquids met elkaar mengen?

Jawel, dit is geen enkel probleem. Door te mengen kan je je eigen favoriete smaak creëren. Tevens is het fijn om je e-liquids te mengen om het nicotine gehalte geleidelijker aan af te bouwen. Sommige mensen vinden de stap van 12mg naar 6mg te groot en mengen daarom vb. half 12mg en half 6mg om zo tot 9mg nicotine te komen.

Hoe lang kom ik toe met een flesje e-liquid?

Met een flesje van 10ml kom je bij normaal gebruik met een gewone verdamper (geen subohm) een 4-5 dagen toe. Als je heel veel dampt, zal je flesje e-liquid natuurlijk ook sneller leeg zijn.

Wanneer kies ik voor 100% VG e-liquid?

Sommige mensen vertonen een allergische reactie op de PG-component (Propyleen glycol) van de e-liquid. Voor hun is er gelukkig de 100% VG liquid waardoor ook zij met een gerust hart kunnen dampen. 
Let op: De 100% VG e-liquid is veel stropiger dan een VG/PG Mix en dit maakt hem niet geschikt voor iedere verdamper. Je kan ons best even contacteren als je niet weet of je 100% VG liquid kan gebruiken in jouw verdamper.

Betaling & Verzending

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Als je bestelling in een verstevigde envelop past, verzenden wij je bestelling via brievenpost. Indien dit niet het geval is of de waarde van de bestelling te hoog is, zullen wij je bestelling als een pakketje verzenden (*). U zal in het laatste geval ook een Track&Trace code ontvangen zodat je je pakketje makkelijk kan volgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je bestelling te komen afhalen in onze winkel.

(*) Als je niet thuis kan zijn voor de levering, kan je je bestelling de volgende werkag oppikken in het dichtsbijzijnde postkantoor. De koerier zal in dit geval ook een briefje achterlaten in je brievenbus.  

Welke betaalmogelijkheden bieden jullie aan?

Momenteel bieden wij Bancontact/MisterCash, iDeal en Paypal aan via de beveiligde betaalomgeving van MultiSafepay.

Wat zijn de verzendkosten?

- Bij een besteding van meer dan €40 -> Gratis levering
- Het bedrag van je bestelling ligt tussen €20 en €40 -> Slechts €1.95 verzendkosten
- Onder de €20 betaal je €3.95 voor de verzending