menu
 • Veilig online betalen
 • Gratis levering vanaf €40
 • Voor 16u besteld, morgen geleverd
 • Klantenservice bereikbaar 9u - 12u en 13u - 18u
0

Gebruikerslogin

Starten met elektrisch roken

Zo je wilt dus starten met elektronisch roken? Slimme zet! De e-sigaret is niet alleen gezonder dan de tabakssigaret maar ook stukken goedkoper. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Waarschijnlijk heb je toch enkele vragen zoals: hoe werkt zo een elektronische sigaret nu en wat heb ik juist nodig? Lees dan snel verder en we leggen je alles piekfijn uit zodat je snel van start kunt gaan. 

Een elektronische sigaret bestaat eigenlijk maar uit twee delen: de batterij en de verdamper.

 1. De batterij zorgt ervoor dat de verdamper kan opwarmen en de vloeistof verdampt. Batterijen heb je in alle maten, kleuren en vormen zodat je er een kan kiezen die het best bij je past. Het belangrijkste waar je best op let bij je keuze is de batterijcapaciteit. De batterijcapaciteit is aangegeven met mAh; hoe hoger het getal, hoe langer je batterij meegaat vooraleer je ze opnieuw moet opladen. Het is moeilijk te zeggen hoe lang een batterij juist meegaat daar dit sterk afhangt van verschillende factoren. Uit onze ervaring kunnen we zeggen dat een batterij van 600mAh genoeg stroom levert voor 300 trekjes.
   
 2. De verdamper zelf bestaat meestal uit 4 onderdelen.
 • Basis: Sluit de onderkant van de tank af en zorgt ervoor dat je je verdamper kan aansluiten op je batterij.
 • Tank: De tank houdt de e-liquid vast.
 • Coil: De coil is het verwarmingselementje wat de e-liquid verdampt. Deze moet met regelmaat vervangen worden als de coil niet meer veel damp produceert en/of de smaak niet meer lekker is. Gemiddeld kan je je coil best vervangen om de 3-tal weken.
 • Mondstuk: Het mondstuk (ook wel driptip genoemd) neem je in de mond om een hijsje te nemen. Er bestaan verschillende soorten driptips van oa. plastic, aluminium, ... .

De verdamper kun je hervullen met een e-liquid naar keuze. We hebben een groot aantal tabakssmaken, fruitsmaken, mentholsmaken en speciale smaken van verschillende merken. Onze e-liquids zijn ook verkrijgbaar met nicotine en zijn enkel van de allerhoogste kwaliteit.

Bekijk zeker eens de terminologie van de elektronische sigaret en de tutorial over het starten met elektronisch roken (video).

Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker eens onze veelgestelde vragen, tutorials of contacteer ons.